צרו איתנו קשר בווצאפ צרו איתנו קשר בווצאפ
לקבוע פגישה
רוצים שנחזור אליכם בהקדם?
השאירו פנייתכם כאן

המדריך המלא למחלות מסביב השן: דלקת חניכיים- תסמינים


דלקת חניכיים תסמיניםסובלים מדימומים מהחניכיים במהלך צחצוח שיניים? מטעם רע בפה או מריח רע על בסיס קבוע? כיבים או כיסים בצקתיים בין משטח השן והחניכיים? ממרפאת השיניים של פרופסור אלי מכטיי מציינים שאין צורך לפנות ללימודי רפואת שיניים על מנת להבין שמדובר בתסמינים המעידים לעיתים קרובות מאד על קיומה של דלקת חניכיים, ובנסיבות הללו מוטב לפנות לרופא שיניים לאבחון וטיפול ללא דיחוי. 

זאת מאחר ובהיעדר טיפול ראוי, עשויה הדלקת להוביל בסופו של דבר לאובדן השיניים בעקבות הרס הרקמה התומכות בשיניים. לעתים קרובות עשויים להיות לדלקת חניכיים תסמינים נוספים כגון חניכיים אדומות, כאבים, רגישות ונפוחות, נסיגת חניכיים ואו תזוזת השיניים ושינויים בצורה שבה הלסתות נסגרות אחת על גבי השניה.

סיבות וגורמי סיכון להתפתחותה של דלקת החניכיים כפי שניתן להיווכח, לדלקת חניכיים תסמינים רבים הנובעים מהצטברות חיידקים בחלל הפה ועלולים להביא להרס מיסב השן (רקמת החיבור והעצם שעוטפת את השיניים) ולאובדן השיניים. עם זאת, בראשית התהליך יכולה דלקת החניכיים להתפתח במקרים רבים גם מבלי שיופיעו תסמינים כלשהם, ובהחלט ייתכן מצב שבו גם בשלבים המתקדמים יותר תתלווינה דלקות החניכיים בתסמינים מועטים ואו קלים בלבד. 

לפיכך, מומלץ להקפיד על ביקורת שגרתית אצל רופא השיניים בתדירות קבועה וניקוי אצל השיננית מספר פעמים בשנה כפי שיותאם למתרפא. הסיבה העיקרית להתפתחותה של דלקת החניכיים היא רובד חיידקים שמצטבר על השיניים (פלאק). גורמי סיכון נוספים כוללים, בין השאר, שינויים הורמונליים (במהלך גיל ההתבגרות, גיל המעבר, ההיריון והמחזור חודשי), מחלות המשפיעות על המערכת החיסונית (כגון איידס או סרטן), מחלת הסוכרת ועוד.

גורמי סיכון למחלות חניכיים

יתירה מכך, תרופות שונות, בהן תרופות נגד פרכוסים ותרופות להורדת לחץ דם, עשויות להשפיע לעתים על בריאות חלל הפה, אם בדרך של שגשוג פתולוגי של החניכיים ("הגדלת חניכיים") ואם בדרך של ירידה בייצור הרוק, שמעניק הגנה על השיניים והחניכיים, וכך גם הרגלים לקויים כגון עישון ותזונה בלתי מאוזנת, מתח נפשי, לחץ, חריקת שיניים, היגיינת פה לקויה ונטייה גנטית למחלות חניכיים. 

מחקרים מטעם האקדמיה האמריקאית לפריודונטולוגיה מראים שאנשים בעלי נטייה גנטית למחלות חניכיים נמצאים בסיכון הגבוה פי 6 בהשוואה לכלל האוכלוסייה, לרבות אלו שמקפידים על היגיינת פה נכונה ומנהלים אורח חיים בריא. 

על כן, לאנשים בקטגוריה זו מומלץ לבצע ביקורות שגרתיות אצל רופא השיניים במרווחי זמן קצרים יותר, וסביר שהרופא יתווה תוכנית תחזוקה שנתית שכוללת ניקוי שיניים, בתדירות גבוהה יותר, ולבצע טיפולים במידת הצורך, זאת כדי שהמחלה תיוותר תחת פיקוח וניטור מתמיד.

 

צרו קשר
מרפאת שיניים פרופ' אלי מכטיי | מומחה לחניכיים והשתלות שיניים
חייגו אלינו עכשיו:
09-7454574
פנו אלינו בדוא”ל:
cincoa.machtei@gmail.com
רוצים שנחזור אליכם בהקדם?
השאירו פנייתכם כאן